Bewonersraad Laarbeek denkt mee over ‘witte woningen’

WoCom gaat de karakteristieke ‘witte woningen’ in Beek en Donk slopen en vervangen door nieuwbouw. Bewonersraad Laarbeek is actief betrokken bij de ‘meedenkgroep witte woningen’waarin, naast woCom en de Dorpsraad, ook enkele huidige bewoners participeren.
In verschillende bijeenkomsten hebben we aangegeven dat het karakteristieke van beide pleinen bewaard moet blijven. Daamaast hielden we duurzaamheid en energie bij dit project goed in de gaten. Z0 worden de woningen straks verwarmd met vloerverwarming en kan de temperatuur in de slaapkamers apart geregeld worden.
Ook in de indeling van de woningen zijn er na opmerkingen van ons aanpassingen gedaan. De zolder wordt nu een ruimte boven de hele woning. En we hebben aangegeven dat het glasvezelgebouwtje op het Michaelplein een doorn in het cog is, zeker als alles er straks met de nieuwbouw strak uitziet. We hebben gevraagd of
het mogelijk is om de muren te voorzien van een extra rij stenen aan de buitenzijde van hetzelfde materiaal als die van de woningen.
Inmiddels heeft woCom voor de omwonenden van beide pleintjes een informatiemiddag georganiseerd. Daarvoor was veel interesse en de aanwezigen kregen de gelegenheid om eventuele opmerkingen of adviezen op te schrijven. Als het hele project is afgerond, komen er uiteindelijk meer huurwoningen beschikbaar dan er nu staan: een groei van 28 naar 37 woningen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.