Jaarvergadering d.d. 9 mei 2023

Bewonersraad Laarbeek probeert zo goed mogelijk de belangen van de Laarbeekse huurders van WoCom te behartigen. Om dat te kunnen doen, kunnen we niet zonder de input van deze huurders. Op 9 mei heeft de Jaarvergadering plaatsgevonden. De avond werd begeleid door de bekende Helmondse cabaretier Joop Vos, die de avond met een cabareske samenvatting in een lied over Laarbeek afsloot. Er waren 50 huurders.

Hans van den Eventuin, voorzitter Bewonersraad Laarbeek, vertelde wat de raad afgelopen jaar voor huurders heeft gedaan. Vervolgens was er een gesprek aan de hand van stellingen met huurders, bestuur van de Bewonersraad, Woonbond, gemeente en WoCom rondom twee thema’s: Wonen in Laarbeek en Energiearmoede.

Om de druk op de woningmarkt te verminderen werd de doorstromingsmaatregel van WoCom genoemd, waarbij ouderen met voorrang kunnen verhuizen naar een appartement. Meer mensen zouden deze regeling gebruiken, wanneer dit kan tegen dezelfde huurprijs als in hun huidige woning. Verder zijn oplossingen bedacht in het splitsen van woningen en gebruik van de mogelijkheid om een kamer te verhuren.

Met betrekking tot energie werd ingezoomd op plaatsing van zonnepanelen op appartementengebouwen. Wanneer 70% van de bewoners voor akkoord tekent, wordt bekeken of dit (technisch) kan worden uitgevoerd, aldus Wocom.

De avond werd afgesloten met een verfrissende energiequiz vanuit de Woonbond en een gezellig hapje en drankje.

Bestuur Bewonersraad Laarbeek

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.